Víceletá směs pro opylovače

Z přírodního materiálu Vyrobeno v ČR Pro přírodní zahradu

Pro pestřejší zahradu a pomoc opylovačům, na cca 5 m2.

75 Kč včetně DPH

Kód: sem2

Dostupnost: Skladem

  • V české monokulturní krajině mají užiteční hmyzáci čím dál tím větší problém najít po celou sezonu dostatek různorodé, nechemizované potravy.
  • Tuto směs semínek sestavila a ručně nasáčkovala Jana Nováková, absolventka Kurzů permakulturního designu u Jaroslava Svobody (janinyzahrady.cz).
  • Složené spíš z vyšších odolných druhů.
  • Osivo stačí na 5 m2 plochy. I takto malý kousek může pomoci.
Směs je sestavena tak, aby na této ploše neustále něco kvetlo. První rok vykvétají jednoleté druhy, které se mohou samy vysemenit a přežít do dalších let, dokud budou mít mezeru v porostu. V příštích letech pokvetou dvouleté a vytrvalé druhy. Postupně jistě dojde i k obohacení druhy z okolí.
                    
Složení: hvozdík kartouzek (Dianthus  carthusianorum), jetel inkarnát (Trifolium incarnatum), jetel luční (T. pratense), kohoutek věncový (Lychnis coronaria),  komonice lékařská (Melilotus officinalis), koukol rolní (Agrostemma githago), mrkev obecná (Daucus carota), mydlice lékařská (Saponaria officinalis), pastinák setý planý (Pastinaca sativa), pohanka obecná (Fagopyrum esculentum), pupalka dvouletá (Oenothera biennis), rozrazil klasnatý (Veronica spicata), řepík vonný (Agrimonia procera), sléz pižmový (Malva moschata), vičenec ligrus (Onobrychis viciifolia), vojtěška setá (Medicago sativa)
           
Výsev a péče: Semena vysít rovnoměrně na běžně připravený záhon a opatrně rukou nebo hrabičkami zapravit do půdy nebo jemně zasypat zeminou, nejlépe během března/dubna. Požadavky na pěstování jsou podobné běžným zahradním rostlinám. První rok vykvétají jednoleté druhy, které se mohou samy vysemenit a přežít do dalších let, dokud budou mít prostor v porostu. V příštích letech pokvetou dvouletky a trvalky. Osivo stačí na plochu 5 – 10 m2


Specifikace:

  • Složení: hvozdík kartouzek (Dianthus  carthusianorum), jetel inkarnát (Trifolium incarnatum), jetel luční (T. pratense), kohoutek věncový (Lychnis coronaria),  komonice lékařská (Melilotus officinalis), koukol rolní (Agrostemma githago), mrkev obecná (Daucus carota), mydlice lékařská (Saponaria officinalis), pastinák setý planý (Pastinaca sativa), pohanka obecná (Fagopyrum esculentum), pupalka dvouletá (Oenothera biennis), rozrazil klasnatý (Veronica spicata), řepík vonný (Agrimonia procera), sléz pižmový (Malva moschata), vičenec ligrus (Onobrychis viciifolia), vojtěška setá (Medicago sativa)
  • Na cca 5m2
  • Český výrobek

Zelená domácnost

To jsme my. Nejsme prioritně výrobní firma, ale někdy to nevydržíme :-) a vyvineme si vlastní výrobky. Na vývoji spolupracujeme velmi často s odborníky z ekologických organizací. Vyrábíme výhradně u malých českých a moravských výrobců. Pokud je to možné i z lokálních surovin. 

Vaše dotazy

Zpráva

Související výrobky