Budka pro netopýry systém 3FE

Z přírodního materiálu Biologicky rozložitelné Vyrobeno v EU Pomoc zvířatům kolem nás

Budka do tenkého zateplení, hloubka jen 10 cm – s přidanou izolací domu.

1 499 Kč včetně DPH

Kód: 790/2

Hmotnost: 7,60 kg

Dostupnost: Skladem

  • Netopýří budka do zateplení, která poskytuje bezpečný úkryt pro netopýry, ale také dobře izoluje zeď domu.
  • Na základě četných požadavků stavebníků je budka konstruována tak, aby šla snadno vložit do izolace o síle 10 cm.
  • Díky přidanému extrudovanému polystyrenu o síle 3 cm (součást výrobku) na zadní straně budky poskytuje tento výrobek nejen bezpečný úkryt pro netopýry, ale také dobře izoluje stěnu domu v místě instalace budky.
V případě silnější izolace domu je možné přikoupit přídavný vstupní panel, který umožňuje přidat dodatečné zateplení o síle 3 cm na přední panel budky. Při takové instalaci může budka sloužit netopýrům jako celoroční úkryt a samozřejmě ještě lépe izoluje stěnu domu. V případě potřeby je možné budku podložit navíc další vrstvou izolace.
Zadní panel uvnitř budky je dokonale přizpůsobený pobytu netopýrů, umožňuje jim snadný pohyb v budce a pohodlné zavěšení. Přední panel je v horní části budky silnější, takže uvnitř budky jsou různé teploty, a netopýři se tak mohou posunovat tam, kde je jim příjemněji.

Tepelné vlastnosti:
30 mm pěnová izolace (součinitel tepelné vodivosti λ=0.034 W/mK, celkem i s předním panelem cca 5 cm tloušťky λempir = 0,05 W/mK)

Budka je vyrobena ze speciálního, léty prověřeného materiálu. Směs dřevěných pilin, cementu a dalších příměsí je velmi pevná, zajišťuje extrémní životnost budky (cca 25 let), ale i velmi dobrou tepelnou izolaci. Materiál je paropropustný a dobře kompenzuje prudké změny teplot. Proto nedochází ke kondenzaci vlhkosti uvnitř dutiny.

Doporučené umístění:
min. 2,5 metru vysoko, ideálně teplá JV - JZ strana, volný letový prostor kolem budky.
Tuto budku běžně využívají: všechny druhy štěrbinových netopýrů.

Instrukce k výrobku naleznete v sekci Dokumenty.

Specifikace:

  • Externí rozměry budky: výška 40 cm x šířka 25 cm x hloubka 10 cm
  • Materiál: dřevocement Schwegler + extrudovaný polystyren
  • Váha: 7,6 kg

Schwegler

Německá firma Schwegler byla založena již před 60 lety. Dnes má několik desítek zaměstnanců. Ve spolupráci s vědci a ochranářskými organizacemi se věnuje vývoji a výrobě výrobků sloužící k ochraně ptáků, netopýrů, hmyzu, drobným savců… Jejich patentovaná směs dřevěných pilin, cementu a dalších přírodních pojiv umožňuje výrobu unikátních výrobků s vynikajícími užitnými vlastnostmi. Poctivá práce zaměstnanců Schwegler a nadšení proto, co dělají, způsobilo, že dnes lze bez rozpaků označit portfolio jejich výrobků jako to nejlepší pro zvířata kolem nás. To ostatně potvrzují i doporučení mnoha odborných ornitologických organizací z celé Evropy. Po celé Evropě můžeme dnes najít miliony budek Schwegler.

Soubory

Vaše dotazy

Zpráva

Související výrobky