Po stopách ježků

1. díl seriálu

0 1 379

 

V našich blogových seriálech se věnujeme postupně všem živočichům, se kterými se můžete nejen potkat na své zahradě, ale také je na ni aktivně nalákat, a pomoci jim tak přežít dnešní dobu, která jim bohužel nepřeje.

K takovým tvorečkům patří i ježci. I ti se stěhují blíž k lidem, do zahrad a parků, podobně jako volně žijící ptáci, protože tam častokrát najdou lepší podmínky k životu než ve volné přírodě plné monokulturních lánů bez života…

I ježkům my lidé neustále zmenšujeme životní prostor a stavíme jim do cesty často nepřekonatelné překážky. Ve Velké Británii zaznamenali vědci v posledních desetiletích dramatický pokles stavu ježků. U nás to nikdo nepočítal, ale patrně to nebude jiné.

Jen do Záchranné stanice hlavního města Prahy se dostávají ročně stovky ježků. Velkým nebezpečím jsou pro ně auta, zničené hnízdo, ale i travní sekačky a psi. Proto jsme připravili tento seriál „ježčích“ blogů. Aby lidé více věděli o životě ježků i jak jim pomoci na své zahradě a ve svém okolí.

V jednotlivých dílech podrobně popíšeme jejich život, jak by měla vypadat správná ježčí zahrada, jak poznat, že máme na zahradě ježka, jak ježci bydlí, jak a kdy ježky dokrmovat.

Pokud máte tyhle neodolatelné bodlináče rádi, mrkněte jednou týdně tady na náš blog. Právě tak často budeme jednotlivé díly zveřejňovat.

Ježkům zdar!

Další díly seriálu a blogy věnované ježkům najdete ZDE

 

 

Mohlo by vás také zajímat
Zanechte komentář