Ptačí hnízdo 10 B - vlaštovky

Z přírodního materiálu Vyrobeno v EU Pro přírodní zahradu Pomoc zvířatům kolem nás

Náhradní hnízdo pro vlaštovky.

369 Kč včetně DPH

Kód: 331/7

Hmotnost: 0,60 kg

Dostupnost: Skladem

  • Prodyšné náhradní hnízdo pro vlaštovky, které splňuje všechny vlastnosti přírodních hnízd.
  • Častým problémem vlaštovek, které hnízdí uvnitř budov, garáží či kůlen, je najít dostatek prostor a materiálu pro hnízdění. To vede k rapidnímu poklesu jejich počtu po celé Evropě.
  • Náhradní vlaštovčí hnízda umožňují vlaštovkám začít hnízdit ihned po návratu z teplých krajin.
Čištění není nutné, ale je doporučené při kontrole hnízd (po odletu vlaštovek). Vlaštovky se vrací každý rok hnízdit na stejné místo, někdy proto trvá trochu déle, než se v novém hnízdě zabydlí.

Hnízdo pro vlaštovky je vyrobeno ze speciálního, léty prověřeného materiálu. Směs dřevěných pilin, cementu a dalších příměsí je velmi pevná, zajišťuje extrémní životnost hnízda (cca 25 let), ale i velmi dobrou tepelnou izolaci. Materiál je paropropustný a dobře kompenzuje prudké změny teplot. Proto nedochází ke kondenzaci vlhkosti uvnitř hnízda.

Doporučené umístění: Vlaštovčí hnízda se umisťují na vnitřní zdi v prostorech, kam mohou vlaštovky létat. Minimální výška by měla být 2 metry. Vzdálenost horní hrany hnízda od stropu se doporučuje cca 6 cm. Vlaštovky jsou velmi společenské a často lepí více hnízd vedle sebe, pokud už jinde není prostor.
Tato hnízda běžně využívají: vlaštovky obecné.
 
Instrukce k výrobku naleznete v sekci Dokumenty.
 

Specifikace:

  • Rozměry: 11 x 25 x 14 cm
  • Materiál: dřevocement Schwegler
  • Váha: cca 0,6 kg

Schwegler

Německá firma Schwegler byla založena již před 60 lety. Dnes má několik desítek zaměstnanců. Ve spolupráci s vědci a ochranářskými organizacemi se věnuje vývoji a výrobě výrobků sloužící k ochraně ptáků, netopýrů, hmyzu, drobným savců… Jejich patentovaná směs dřevěných pilin, cementu a dalších přírodních pojiv umožňuje výrobu unikátních výrobků s vynikajícími užitnými vlastnostmi. Poctivá práce zaměstnanců Schwegler a nadšení proto, co dělají, způsobilo, že dnes lze bez rozpaků označit portfolio jejich výrobků jako to nejlepší pro zvířata kolem nás. To ostatně potvrzují i doporučení mnoha odborných ornitologických organizací z celé Evropy. Po celé Evropě můžeme dnes najít miliony budek Schwegler.

Soubory

Vaše dotazy

Zpráva

Související výrobky