Novinky v ptačím sortimentu

773

Sortiment pro ptáky je dlouhodobě hodně oblíbený, za poslední měsíce přibylo pár novinek, které s vámi chceme sdílet.

Závěs na kmen na krmítko

Závěs na krmítkoZajímavá věc, která se hodí všude tam, kde potřebujeme zavěsit krmítko na kmen stromu, třeba když jsou větve moc vysoko. Je to dobrá volba pro ptáky, kteří šplhají přímo po kmeni (strakapoud, brhlík atp.). Závěs je vhodný i na menší a lehčí dřevěné ptačí budky. K tomuto závěsu se skvěle hodí třeba kokos naplněný tukovou směsí nebo arašídy v podavači.

Lojové koule

Koule pro ptáky jsou v e-shopu Zelené domácnosti oblíbenou stálicí, prodáváme ty bez sítěk, protože „zatoulané“ plastové síťky mohou být pro volně žijící zvířata životu nebezpečné. Nově přibyla v nabídce menší balení koulí od firmy Pfiffikus – koule s bobulemi, koule s ořechy a sada 2 maxi koulí. Lojové koule se šikovně dávkují do zásobníků, můžete je ale jen tak položit do krmítka typu domeček.

Lojové koule

Dřevěné ptačí budky pro zahradní ptáky

S ohledem na sílu použitých prken nedoporučujeme tyto ptačí budky umisťovat na přímé slunce. Jsou vhodné do stínu, třeba na fasádu porostlou břečťanem atp. Budky jsou vyrobené z neošetřovaného dřeva, ale můžete si je sami natřít nějakou netoxickou barvou.

Ptačí budka sýkorník, ptačí budka malý sýkorník i ptačí budka pro střízlíky má na přední stěně vygravírovaný obrázek ptáčka. Malý detail, který potěší.

Ptačí pítka a stojan na pítko

Stojan na pítkoStojan na pítko je kovová konstrukce, díky které budou ptáci na pítku v bezpečí před predátory. Pítko do stojanu prostě vložíme a umístíme do prostoru zahrady dál od keřů nebo stromů, kde by mohla číhat například kočka. Pozor, stojan na pítko je kompatibilní pouze s některými pítky – jejich seznam najdete v popisku stojanu. Nově je v nabídce také závěsné kovové pítko pro ptáky.

Ptáci potřebují zdroj vody k pití po celý rok a někteří se v pítku rádi také vykoupou. Ptačí pítko z keramiky není určené pro použití v zimě, kdy může dojít k zamrznutí vody a jeho poškození. Jako zimní zdroj vody můžeme použít ptačí pítko z plastu.

Ptačí pítka

 

Úvodní foto: pixabay.com

Mohlo by vás také zajímat

Komentáře jsou zamknuty.