V našich psích miskách už není utrpení velkochovů ani hořící deštné pralesy

1 696

Dlouho jsem o tom snil. Léta doma redukujeme spotřebu masa, a tak jsem každý den při plnění psích misek doufal, že jednou se dočkám a nebudu muset ani naše hafany krmit takovými granulemi, za kterými je obvykle utrpení zvířat ve velkochovech. Těšil jsem se na krmení, které dá psům vše, co potřebují, a současně to bude krmení ohleduplné nejen k takzvaným hospodářským zvířatům, ale i k planetě. Krmení, za kterým nebude kácení deštných pralesů z důvodu pěstování sóji, ale také krmení, které bude mít násobně menší uhlíkovou stopu, než je obvyklé.

A přídavek nebude?

Ač jsem sám vegetarián, o vege jídlu pro psy mám pochybnosti. Psi se nemohou rozhodnout sami a já chci rozhodně pro naše dva adoptované útulkáče to nejlepší, když už ten start do života a jeho první část neměli právě veselou.

Před pár měsíci jsem narazil na britskou značku granulí Yora. Krmení, které nedělá kompromisy, pokud jde o zdraví zvířat i šetrnost k přírodě. Krmení, u kterého nemám výčitky, že jsem pokrytec, co na jednu stranu vysvětluje, proč je potřeba snižovat rodinnou uhlíkovou stopu, a na druhou stranu krmí čtyřnohé členy domácnosti granulemi z masa.

Yora je unikátní krmivo pro psy, které obsahuje celé larvy Hermetia illucens se všemi cennými živinami a minerály. Hmyzí protein je dokonce lépe stravitelný než kuřecí maso. Larvy obsahují esenciální aminokyseliny, tuky a minerály. Yora obsahuje také brambory, oves a červenou řepu. Ty mají mnohem nižší uhlíkovou stopu než rýže, batáty nebo zmíněná hojně používaná sója. Další úspory vznikají díky pěstování ovsa přímo na poli vedle výrobny krmiva. Lahodné a křehké granule psům chutnají. Všechny suroviny v granulích i pamlscích Yora pocházejí z Evropy, žádný dovoz přes půl planety.

Prostě jsem si splnil sen. A to chceme se Zelenou domácností dopřát i vám a vašim hafanům. Věřím totiž, že nejsem jediný, kdo takto sní. A sny se přece nemají plnit jen o Vánocích. Petr Dobrý

 

Link na krmení u nás v e-shopu – https://www.zelenadomacnost.com/k/krmivo-s-hmyzem-pro-psy

Mohlo by vás také zajímat

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.