Drobné dárky pro radost a pro přírodu nejen na Vánoce

1 417

Ne vždy chceme nebo potřebujeme věnovat dárek, který bude stát horentní sumy. Jsou prostě situace, kdy chceme udělat radost jen drobností, třeba jako poděkování nebo když jdeme k někomu na návštěvu, chceme ho překvapit milou drobností a nechceme kupovat klasickou lahev vína nebo sladkosti.

V dnešním článku budu sdílet tipy na drobné dárky ze Zelené domácnosti, které nejen že potěší, ale některé udělají navíc spoustu radosti svému okolí. Ano, asi už tušíte, že jde také o dárky pro přírodu, tedy její obyvatele. A to za pár kaček.

Drobné dárky pro ptáky

Nejlevnější ptačí krmítka v nabídce jsou z recyklovaného plastu, jedno je krmítko Sam na lojové koule a druhé Anna na lojové koláče. Z krmítka a koulí (nebo lojového koláče) vytvoříte jednoduše tématický dárkový balíček. Pokud koupíte set krmítko Sam a malé balení lojových koulí bez sítěk, vejdete se s přehledem do dvou stovek.

Dárky pro ptáky

V závěsu za ptačími krmítky Sam a Anna jsou další jednoduchá ptačí krmítka, klícka na tři lojové koule nebo celoplastové rozložitelné krmítko na semínka Schwegler. Pro někoho, kdo krmí ptáky z bytu, může být prima dárek miska s přísavkami na okno.

Dárky pro ptáky

Pro ježky a veverky

Ani ježci nebo veverky nemusejí přijít zkrátka, drobné dárky můžete věnovat přímo jim, pod stromečkem se pak objeví třeba balíček se štítkem „Bodlinka“, nebo je můžete věnovat někomu, kdo s nimi sdílí zahrádku. Levnějším dárkem pro ježky je třeba pytlík krmení značky Erdtmann, keramická miska nebo plotový průchod pro ježky. Ježci už v této době s největší pravděpodobností spí, ale na jaře budou za misku s krmením velmi vděční. Může jim to zachránit život.

Dárky pro ježky

Veverky můžete na Štědrý den na krmítku překvapit směsí semínek, ořechů a sušené zeleniny namíchanou přímo pro ně.

Dárky pro malé zahradníky

Možná máte ve svém okolí dítě, které v letošním roce propadlo nové vášni – hrabání se v hlíně. Jinak se tomu říká také zahradničení a v Zelené domácnosti máme celkem nově šikovné vybavení pro všechny malé „zahradní architekty“. Set zahradního nářadí, pracovní dětské rukavice, zástěra nebo pracovní sešit s aktivitami a hrami zabaví děti na dlouhé hodiny.

Dárky pro děti

Luční semínkové směsi od firmy Planta Naturalis mají pěkné dárkové balení s fotkou a jsou skvělou drobnou pozorností pro všechny nadšené zahradníky a zahradnice, malé i velké. Najdete je v sekci Luční směsi – jsou to ty produkty z nabídky semínek, které mají barevné papírové balení v profilovce. Jeden sáček semínek vystačí na 5 m2 pozemku. Může to být menší předzahrádka, když pořídíte více kusů, osejete už pěknou loučku.

Semínka louka

Skládací nákupní tašky s potiskem přírody

Nákupních tašek není nikdy dost, tyhle jsou navíc s pěkným potiskem, takže dodají trochu veselí i do pošmourných zimních dnů. Tašku na nákup potřebuje někdy každý, pak už stačí vybrat, který z potisku by se líbil nejvíce. A zase bude na světě o pár igelitek méně.

Skládací tašky

Na procházce v přírodě

Pokud se chystáte na zimní procházku přírodou, můžete myslet i na naše zvířecí přátele, kteří na zimu neusínají, a vzít jim s sebou z domova něco k zakousnutí. Může to být třeba jen jablko napíchnuté na větev stromu, to je oblíbená kosí pochoutka, kokos s náplní, který můžete zavěsit třeba i v parku, lojová náplň v zimě zahřeje, nebo krmení pro kachny a labutě, které je na rozdíl od rohlíků výživné a zdravé. Více o přikrmování zvířat, které v zimě běžně potkáváme při toulkách přírodou si můžete přečíst zde.

Všechny výše uvedené tipy jsem vybírala s ohledem na maximální cenu 199 Kč, některé jsou levnější, ale nikdy nepřekročí tuto pomyslnou hranici. Jestli je to málo nebo moc, to už nechám na vás, rozhodně jde ale o dárky užitečné, které můžou obdarovaného inspirovat k dalšímu objevování přírody.

 

Mohlo by vás také zajímat

Komentáře jsou zamknuty.